top of page
  • Writer's picturePetra

PRIVÍTAJTE PROJEKT SLZIČKY

Mám pre vás jednu dôležitú novinku, kamaráti. Aby to však celé dávalo zmysel, musím vám najprv stručne opísať svoj aktuálny stav.


Počas posledných pár dní som si hneď niekoľkokrát dobre, od pľúc poplakala. Naplakala som si do výstrihu, do umývačky riadu, aj do šalátu. Našťastie z dôvodov nanajvýš rozumných. Prikladám zoznam tých, na ktoré padlo najviac sĺz:


- Na mojom tele rastú chĺpky a ja ich musím odstraňovať.


- Priemerný facebookový status poslanca Blahu má zhruba 2000 lajkov.


- O chvíľu zostarnem. Aj napriek tomu mrhám svoju mladosť tým, že miesto popíjania drinkov na letnej terase stojím v kuchyni a drvím vajíčkové škrupiny na malé kúsky, aby žížalám vo vermikompostéri nezabehlo.


- Pribrala som. Jedno kilo.


Môj život skrátka nie je prechádzka ružovou záhradou. Môj život je divoká plavba. Slzičkami.


Niektorí z vás si možno ešte pamätajú starší článok o ženských plačoch na blogu s názvom Nemáš vreckovku? Po jeho zverejnení ste mi na moje prekvapenie mnohé začali písať svoje prekrásne bizarné slzičkové epizódy. Slušne som sa nasmiala. Už vtedy som si hovorila, aká by to bola paráda, mať všetky moje i vaše slzavé skvosty na jednom mieste a môcť sa k nim (periodicky) vracať. Aby sme si mohli byť láskyplne na smiech.


Odkedy som dostala správu „Rozplakalo ma, že som na tanier dostala tri kopčeky ryže.“ a zažila svoj vlastný hysterický plač na tému „Rastú na mne chĺpky“, začínam pomaly chápať, že toto je väčšie ako ja. Že si to už viac nesmiem nechávať pre seba.


Dámy a páni, predstavujem vám Projekt Slzičky. Vytvoríme spolu galériu tých najbizarnejších dôvodov na plač a už nikdy nám nebude smutno.



Na konci príspevku nájdete odkaz na miniatúrny anonymný dotazník, v ktorom sa so mnou môžete podeliť o vaše slzičkové excesy. Čo vás rozplakalo? Kde? Ako? Kam ste si naplakali? Keď v reklame na psie granule bežalo po trávniku šteniatko? Keď ste si kvôli šedinám prvý raz farbili vlasy? Keď v rádiu začal spievať Karel Gott s dcérkou? Povedzte mi. Ja to všetko budem poctivo zhromažďovať, archivovať a spisovať na blog.


Záverom ešte jedna drobná technická poznámka. K dotazníčku sa môžete ľubovoľne vracať a dopĺňať ďalšie a ďalšie slzičky. Poznám vás. Viem, že vždy prídete s niečím novým.


 
bottom of page