top of page
  • Writer's picturePetra

Milý denníček, týždeň ôsmy

V pondelok bol Medzinárodný deň žien, ja som naň zabudla a môj muž nie. Veľmi zreteľne sa to odzrkadlilo na našej snahe urobiť si vzájomne radosť. Ja som dostala kvety, Luk k obedu vegánsku boloňskú omáčku. Keby láska prechádzala žalúdkom, žiadne kvety by som nedostala, takže možno sa láskou žalúdok skôr otužuje.


Po roku dvojmetrových rozostupov som si v utorok uvedomila, že si pred každým pracovným videohovorom umývam zuby. Nie že by to snáď bola nejaká hodnotná informácia. Ale keby som vám to nepovedala, nikdy by ste na to neprišli a moja tvrdošijná dentálna hygiena by zostala značne nedocenená.


V posledných mesiacoch sa veľmi často zamýšľam nad tým, či sa zo mňa vplyvom okolností nestáva introvert. Mám pochybnosti. Pýtam sa na to svojho múdreho muža. Pýtam sa na to svojich kamarátov, prirodzených introvertov, dúfajúc, že to majú v oku a povedia mi, ako si stojím. V stredu som si však uvedomila, že už snáď ani o žiadnu odpoveď nestojím. Iste, možno by sa našlo dosť dobrých duší, ktoré by ma ubezpečili o tom, že vo mne ešte stále drieme zhýralý extrovert. Že mi to vidia na očiach. Ale čo z toho mám, keď moja dušička miesto otvorených kaviarní a plných koncertných sál túži len po tom, aby som si mohla napustiť horúcu vaňu bez toho, že nám skolabuje kotol.


Vo štvrtok som si zaumienila, že sa stanem superproduktívnou sviežou freelancerkou, ktorá nepije tri kávy denne, píše si zoznamy úloh a následne tie zoznamy skutočne plní. Usmiata a plná elánu. Keby to nebol pokus číslo sedemstotri a keby som pri písaní týchto riadkov nepila práve tú problémovú tretiu kávu, možno by som pociťovala aj úprimné nadšenie. Po realistickom zvážení aktuálnych okolností je to skôr taký milý pokus o polhodinový odklad celkové zrútenia.


V piatok bola Dorka na operácii, pretože z dievčaťa sa stala žena a na jej zlomené srdce túžiace po voňavom kocúrikovi sa už nedalo pozerať. Zvládla to ako levica, ale teraz je jemná ako pudinček. Mám z toho skrehnuté srdiečko, a tak jej celý víkend skladám prvotriedne básne.


Hebučké labky našej Dory

otvárajú mi v srdci všetky koridory.

Peter Nagy a deti by z toho urobili hit.

bottom of page